Till familjen Åhlund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så ska vi se vad som hände i Gussjöbygden.......

Rigmor är nummer två i barnaskaran hos familjen Åhlund i Gussjöbygden. Pappa Tage var blind och älskade att spela kort. Mamma Valborg var framgångsrik skidåkare. Rigmor för arvet vidare, hon gillar spel och hon ägnar mycket tid åt skidtävlingar (framför TVn).

Hennes storebror Styrbjörn med fru Maria finns nu i föräldrahemmet efter att ha varit verksamma på flera platser i landet. Yngre syster Lillemor med make Ulf blev tidigt Bjästabor och yngsta syster Signhild blev kvar i Härnösand.

Ingen i familjen var amatörfotograf, men turligt nog fanns skolfoto även på den tiden. På den första bilden har hon märkt ut vem hon själv är. En metodisk och noggrann tös på den tiden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På denna bild från klass 5 eller 6 ser man att hon var ambitiös och skötsam, sitter längst fram för att kunna lära sig mycket utan att bli störd.

Det finns faktiskt några fler bilder än skolfoton från tiden i Gussjöbygden. Här är några av dem.

 

 

 

 

Tage hade andra intressen än att spela kort. Han var en inbiten fiskare. Han motionerade året om. Gick mycket, cyklade på tandemcykel och åkte skidor på vintern. När han åkte utför längs de långa och branta skogsbilvägarna höll han någon i armen och brakade dödsföraktande iväg. Det blev en del kullerbyttor, men han klarade sig vanligtvis oskadd.

Valborg hade en gång för ett par år sedan träffat Bruno, när han följde en annan som hade ett ärende till Gussjö. Hon sade då till Rigmor att hon ville att Rigmor skulle få den pojken. Hon blev nog belåten när det blev så ett par år senare