Tiden går.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medan pojkarna var små var mamma hemma med dem. Det var en harmonisk uppväxt för pojkarna. De blev aldrig uppryckta ur sängen tidigt på morgonen och levererade till dagis, och de hade någon hemma hela dagen att känna sig trygga med.

Sommaren 1970, dagen efter att Rigmor kommit från BB i Eksjö med Jonathan, så flyttade familjen till Hållnäs. Där hade pappa fått ett lärarjobb per telefon och man skulle få en tjänstbostad, en nybyggd villa.

När de kom dit med flyttlasset visade det sig att man hade inte ens skaffat tomt till bygget och familjen med allt bohag från en liten villa knölades in i en pytteliten tvåa. De bodde i köket och sovrummet, vardagsrummet var lagerlokal.

I Hållnäs blev de inte länge. Bruno fick en tjänst i Nykvarn utanför Södertälje, och dit flyttade de innan terminen hade blivit två månader.

Bruno hade nu fått endast ca 5 mil till Stockholms Universitet, så han påbörjade halvtidsstudier. Först avverkade han engelska och därefter svenska. Det gjorde att han kunde få en tjänst på en nybyggd högstadieskola och dessutom extrajobb på KOMVUX gymmnasiekurser.

Efter några år flyttade de till ett radhus i Vagnhärad, för att efter ytterligare tre år byta upp sig till en villa på andra sidan Trosaån.
Barnen växte upp, började skolan och fick många kamrater framför allt i Vagnhärad där man kom att bo i 12 år.
Bruno hade extrajobb på somrarna och gjorde dessutom en hel del militärtjänst. Men de brukade kosta på sig ett par veckors semester, och då var det vanligt att åka och hälsa på Göta i Kvissleby och Tage och Valborg i Gussjöbygden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Content for class "container" Goes Here