Västertorp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gossen fick heta Per Jonathan och tillsammans med storebror Christian växte han upp i Nykvarn och Vagnhärad samt några år på Cypern. Gossarna hade mycket glädje av varandra då de var små, och livet handlade om att leka, äta och sova.

 

 

 

Det var en gång ett gossebarn som föddes på Eksjö lasarett en tisdag 8 min över två på eftermiddagen. Det regnade ute och mamma hade haft jobb i flera dagar för att locka ut honom.

Trots ständiga förstoppningar tills han började krypa utvecklades han till en glad liten gosse med spjuverblick.

 

 

 

Åren gick och gitarrerna med dem. Så småningom åkte han till USA och gick ett år på en känd musikskola i Los Angeles. Under tiden på skolan var han nära döden. En lunga var fylld med vatten och blod och den andra gav upp och fylldes den också. Han var livlös när ambulans med sjukvårdare tog hand om honom och fick liv i honom efter att ha stuckit hål på lungan för att tappa ur vätskan.

Väl hemma igen ägnade han mycket tid åt musik och band. Arbete hade han för att leva och kunna ägna sig åt sitt stora intresse. Det var nästan så att pappa och mamma tyckte att han fortsatte att vara tonåring.

 

 

 

 

Jonathan, eller Tanne som han kallades av kamraterna, kom snart att utveckla ett musikintresse. Hans stora idoler var Kiss, och han skulle bli som de.

Som blivande rockstjärna kunde han ju inte låta kamraterna höra att mamma kallade honom för "mammas lillgull" och andra nedsättande epitet. Han längtade därför efter ett litet syskon som kunde ta över rollen som yngst i familjen. Redan när han var på lekis fick han fröknarna där att berätta för honom hur barn kommer till. Sedan gick han hem till mamma och pappa och förklarade vad de skulle göra.

De gjorde som han sade, men det tog bra många år innan de lyckades. Men gissa om Jonathan var glad när lillasyster föddes!